Word je wat ouder, heb je een beperking en dringen aanpassingen in je woning zich op? Dan maakt 'Woonwinkel+' je wegwijs in de wirwar van regels, premies en diensten waarmee je te maken krijgt. Op dinsdag 13 januari tussen 10 en 12 uur opent 'Woonwinkel+' voor het eerst de deuren. Nadien kan je elke tweede dinsdag van de maand terecht in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove, Jakob Smitslaan 28, zaal 5.

Een traplift, bredere deuropeningen, een inloopdouche,... maken het leven soms heel wat eenvoudiger voor ouderen of mensen met een beperking. Voor sommige woningaanpassingen ontvang je een premie, moet je een stedenbouwkundige vergunning aanvragen of een architect raadplegen. Om te weten wat je verplichtingen zijn en op welke premies je beroep kan doen, richten het OCMW en het gemeentebestuur 'Woonwinkel+' op.

Luisteren naar je vraag
In de 'Woonwinkel+' luisteren enkele deskundige vrijwilligers uit de seniorenraad naar je vraag. Samen met jou bekijken ze wat de meest geschikte oplossing is. Ze informeren je over de vergunningen die je moet aanvragen en bij welke diensten je hiervoor terecht kan. Ze vertellen je ook welke premies er bestaan en hoe je deze aanvraagt. Bedoeling is dat je met die informatie nadien heel doelgericht zelf aan de slag gaat. Op dinsdag 13 januari kan je voor het eerst terecht in 'Woonwinkel+'.

Samenwerking met andere diensten
'Woonwinkel+' werkt nauw samen met de gemeentelijke dienst voor ruimtelijke ordening en stedenbouwkundige vergunningen. Ook de Molse Bouwmaatschappij en het Kempens woonplatform ondersteunen dit initiatief. De samenwerking zorgt voor een gerichte doorverwijzing en bundelt alle informatie op één plaats.

In navolging van de succesvolle Knoppenwinkel
'Woonwinkel+' wordt opgestart naar analogie van de succesvolle Knoppenwinkel waar senioren terecht kunnen met vragen over elektronische apparaten. Met 'Woonwinkel+' hopen we onze inwoners een even succesvol informatiepunt aan te bieden over woningaanpassingen.

Praktisch
· Wat? 'Woonwinkel+'. Bedoeling is dat je met de informatie die je krijgt gemakkelijker de nodige stappen kan zetten.
· Voor wie? Voor alle senioren en mensen met een beperking met vragen over het aanpassen van hun woning.
· Waar? Lokaal dienstencentrum in Ten Hove, zaal 5, Jakob Smitslaan 28.
· Wanneer? Vanaf dinsdag 13 januari elke tweede dinsdag van de maand van 10 tot 12 uur.

Dit is een initiatief van de werkgroep wonen voor ouderen van de gemeentelijke seniorenraad.